icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

kao iz sna

Ne može ni brže ni lakše: Čokoladni BRAUNIJI koji miluju nepca i tope se u ustima (RECEPT)

Podeli:

Ako spadate u čokoholičare, oduševiće vas ovaj brzi kolač koji budi hormone zadovoljstva

foto:  Spice Bites/YouTube Printscreen
foto: Spice Bites/YouTube Printscreen

Kada su u pitanju domaći slatkiši, malo je kolača koji mogu da nadmaše klasične braunije, ali ova varijanta s jednim belim slojem je ukusnija čak i od najpozantijeg čokoladnog kolača na svetu!

 

Sve što je potrebno jeste da pažljivo pratite ovaj recept i čeka vas zadovoljstvo koje se pamti.

 

Sastojci:

 

  • 100 grama crne čokolade
  • 100 grama putera
  • 70 grama šećera
  • 180 grama brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 120 mililitara toplog mleka
  • pola kašičice ekstrakta vanile

 

  • 200 mililitara slatke pavlake
  • 25 grama šećera u prahu

 

  • 100 grama crne čokolade
  • 80 mililitara vrućeg mleka

 

Priprema


Izlomite crnu čokoladu, pa joj dodajte puter iseckan na kockice. Pospite šećerom, pa to sve istopite na pari uz mešanje. Dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo, dobro promešajte, pa sipajte toplo mleko i ekstrakt vanile. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu.


Sipajte u pleh obložen pek-papirom ili podmazan s nekoliko kapi ulja, tresnite posudu da se poravna, pa pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 25-30 minuta.


Ostavite da se hladi, pa kad budete vadili,okrenite posudu za pečenje naopako i skinite pek-papir.


Slatku pavlaku umutite dobro, pa joj dodajte šećer u prahu i nastavite da mutite dok ne dobijete čvršću smesu. Kašikom nanesite dobijenu mešavinu na kolač, pa izbockajte čačkalicom ili ražnjićem.


Izlomite crnu čokoladu i prelijte je vrućim mlekom, pa istopite zajedno i time prelijte kolač.


Stavite u frižider da se stegne i dobro ohladi.