slasne i izdašne

Sočnije nećete naći: Najbolji recept za SELJAČKE ŠNICLE kojima ćete se često vraćati

1

Uz pravu mešavinu začina i dinstanje na srednjoj vatri, ove šnicle su za bogat porodični ručak bolji izbor od najpoznatijih cela svetske kuhinje

foto: BY BRAZIL/Shutterstock
foto: BY BRAZIL/Shutterstock

Služili ih uz pire krompir, grašak ili pirinač, seljačke šnicle dinstane u goveđem bujonu najzasitniji su ručak koji možete da zamislite! One će vas satima držati sitima, a tako su slasne i pikantne zahvaljujući suvim paprikama.


Sastojci:

 

  • 4 šnicle od svinjskog vrata
  • 1 kisela paprika
  • 4 suve ljute paprike
  • 3 kašike ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 goveđa kocka
  • na vrh kašičice babire
  • peršun i so po ukusu

 

Priprema


Suve paprike dobro operite, pa zasecite s jedne strane duž paprika i prelijte ih ključalom vodom. Ostavite da odstoje poklopljene 20-ak minuta.


Šnicle ulupajte čekićem, posolite po ukusu i dodajte biber.


Zagrejte ulje u tiganju, pa stavite šnicle da se zapekus obeju strana. Dolijte bujon od goveđe kocke (tek toliko da pokrije šnicle) i ostavite da se dinsta na tihoj do srednjoj vatri.


Nakon što dobro ocedite paprike i uklonite im semenke, stavite ih ispod šnicli u tiganju, pa pokrijte seckanom kiselom paprikom. Pustite da se dinsta, pa pred kraj pospite peršunom i sitno seckanim belim lukom.

 

 

 

makonda-tracker