Uz pravu mešavinu začina i dinstanje na srednjoj vatri, ove šnicle su za bogat porodični ručak bolji izbor od najpoznatijih cela svetske kuhinje
Služili ih uz pire krompir, grašak ili pirinač, seljačke šnicle dinstane u goveđem bujonu najzasitniji su ručak koji možete da zamislite! One će vas satima držati sitima, a tako su slasne i pikantne zahvaljujući suvim paprikama.
Sastojci:
- 4 šnicle od svinjskog vrata
- 1 kisela paprika
- 4 suve ljute paprike
- 3 kašike ulja
- 2 čena belog luka
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 goveđa kocka
- na vrh kašičice babire
- peršun i so po ukusu
Priprema
Suve paprike dobro operite, pa zasecite s jedne strane duž paprika i prelijte ih ključalom vodom. Ostavite da odstoje poklopljene 20-ak minuta.
Šnicle ulupajte čekićem, posolite po ukusu i dodajte biber.
Zagrejte ulje u tiganju, pa stavite šnicle da se zapekus obeju strana. Dolijte bujon od goveđe kocke (tek toliko da pokrije šnicle) i ostavite da se dinsta na tihoj do srednjoj vatri.
Nakon što dobro ocedite paprike i uklonite im semenke, stavite ih ispod šnicli u tiganju, pa pokrijte seckanom kiselom paprikom. Pustite da se dinsta, pa pred kraj pospite peršunom i sitno seckanim belim lukom.