Neka vaša polica sa zimnicom bude obogaćena sa još jednim savršenim jelom.
Sastojci:
- 5 kg crvenih paprika
- 100 g šećera
- 500 ml ulja
- 2 glavice belog luka
- 500 ml sirćeta
- 200 g soli
- veza peršuna
- 1 kašičica bibera u zrnu
Priprema
Prvo šta je potrebno da dobro operete paprike i da ih očistite od semenki. Nakon toga ih isecite na malo deblje trake. Nakon toga je vreme da pripremite paprike.
Poređajte jedan red paprika pa pospite so i šećer, a zatim sve prelijte sirćetom i uljem. Nakon toga ponovite postupak, sve dok ne potrošite sve sastojke. i ostavite paprike da odstoje nekoliko sati ili preko noći.
Zatim ih kada omekšaju ređajte u sterilisante staklene tegle gde ćete između njih dodavati peršun, beli luk i biber u zrnu. Na kraju sve paprike prelijte smesom koja je ostala od paprika i pritisnite ih plastičnom rešetkom.
Odložite ih na tamno i hladno mesto!
.