Neće vam trebati mnogo umeća kako biste pripremili ovaj obrok.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- so
- crni biber
- crvena paprika
- 1 luk
- malinovo ulje
- 4 krompira
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 jaja
- 1 kašičica karija
- začini
- 120 g kačkavalja
- 1 paradajz
Priprema:
Pre svega isecite luk na takne kriške, a isto uradite i sa krompirom. Sve to staviti u tiganj koji je prethodno potrebno da premažete maslinovim uljem. Dakle, u tiganj stavite iseckani luk, pa preko njega krompir - posolite pa pobiberite.
Nakon toga na kockice iseckajte pileći file i dodajte začine, odnosno so, biber, crvenu papriku i stavite preko luka i krompira.
Zatim u jednoj posudi umutite jaja, a nakon toga dodajte pavlaku za kuvanje, kari i miks začina po izboru. Sve umutite i prelijte preko ostalih sastojaka u tiganju.
Tiganj stavite u rernu i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Nakon četrdeset minuta izvadite sve iz rerne i pospite narendanim kačkavaljem i kolutovima paradajza i sve vratite u rernu na 10 minuta.
Prijatno!