recept

STARINSKI RECEPT ZA SVE GENERACIJE: Oblanda BOŽIĆNA BAJKA ― slatko zadovoljstvo sa čokoladom i plazmom

0

Uživaćete u ovoj provereno dobroj i ukusnoj poslastici!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Potrebno je:

 

3 jaja

200 g šećera

kora od 1 pomorandže

250 g putera

200 g šećera

20 g čokolade za kuvanje

1 kašičica cimeta

par kapi arome ruma

310 g mlevene plazme

 

Priprema:

 

Umutimo jaja, šećer i koru pomorandže dok se ne dobije lepa kremasta masa. Nakon toga prebaciti u šerpicu i na tihoj vatri kuvati fil. Nakon nekih 10,15 minuta isključite šporet i dodajte puter i čokoladu. Kad se to istopi dodajte 200 g seckanih oraha, 1 kašičicu cimeta i par kapi arome ruma. Sve lepo izmešajte špatulom i dodajte plazmu. Dobro izmešajte i fil je gotov.

 

2 kore oblande prepolovite na pola, dobićete 4 dela. Ređajte oblandu, namažite fil, pa oblandu, pa fil i tako do kraja. Na kraju stavite nešto teško odozgo i stavite na hladno mesto i neka stoji dok se ne stegne dovoljno.

 

 

makonda-tracker