Uživaćete u ovoj provereno dobroj i ukusnoj poslastici!
Potrebno je:
3 jaja
200 g šećera
kora od 1 pomorandže
250 g putera
200 g šećera
20 g čokolade za kuvanje
1 kašičica cimeta
par kapi arome ruma
310 g mlevene plazme
Priprema:
Umutimo jaja, šećer i koru pomorandže dok se ne dobije lepa kremasta masa. Nakon toga prebaciti u šerpicu i na tihoj vatri kuvati fil. Nakon nekih 10,15 minuta isključite šporet i dodajte puter i čokoladu. Kad se to istopi dodajte 200 g seckanih oraha, 1 kašičicu cimeta i par kapi arome ruma. Sve lepo izmešajte špatulom i dodajte plazmu. Dobro izmešajte i fil je gotov.
2 kore oblande prepolovite na pola, dobićete 4 dela. Ređajte oblandu, namažite fil, pa oblandu, pa fil i tako do kraja. Na kraju stavite nešto teško odozgo i stavite na hladno mesto i neka stoji dok se ne stegne dovoljno.