jednostavno je

Lagana, osvežavajuća, zasitna! Superbrza MUSAKA BEZ MESA kojoj ćete se vraćati celog leta (RECEPT)

0

Sočna i bogata musaka bez mlevenog mesa, s hranlljivim filom od sira i šampinjona, najukusniji je lagani ručak za letnje dane

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ukoliko vam je dosta već viđenih jela i recepata i želite da probate nešto novo, a ipak ne biste da previše eksperimentišete, ovo jelo sigurno će vam se dopasti!

 

Brza i ukusna musaka bez mesa odlično je rešenje ako ne želite da provedete previše vremena pored šporeta, a potreban vam je lagan i jednostavan ručak za celu porodicu.

 

Sastojci:

 

  • 500 grama krompira
  • 4 glavice crnog luka
  • 2 jajeta
  • 200 grama sitnog slanog sira
  • čaša kisele pavlake
  • 1 šargarepa
  • 150 ml ulja
  • 200 grama šampinjona
  • 1 kašičica soli
  • biber po želji

 

Priprema


Oljuštite krompir i isecite ga na kriške.


Očistite crni luk i isecite ga na rebarca, pa propržite dok ne bude staklast. Zatim dodajte rendanu šargarepu i iseckane šarmpinjone, pa sve dobro prodinstajte uz malo soli.


Poređati krompir po dnu podmazane posude za pečenje, pa preko staviti dinstano povrće. Ponovo poređajte krompir, pa umutite jaja i u njih umešajte sir i pavlaku i time prekrijte sve. Ako vam je ostalo krompira, završite musaku još jednim redom. Prelijte šoljom do dve vode.


Po želji možete posuti rendanim kačkavaljem.


Pecite najmanje pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

 

 

makonda-tracker