Sočna i bogata musaka bez mlevenog mesa, s hranlljivim filom od sira i šampinjona, najukusniji je lagani ručak za letnje dane
Ukoliko vam je dosta već viđenih jela i recepata i želite da probate nešto novo, a ipak ne biste da previše eksperimentišete, ovo jelo sigurno će vam se dopasti!
Brza i ukusna musaka bez mesa odlično je rešenje ako ne želite da provedete previše vremena pored šporeta, a potreban vam je lagan i jednostavan ručak za celu porodicu.
Sastojci:
- 500 grama krompira
- 4 glavice crnog luka
- 2 jajeta
- 200 grama sitnog slanog sira
- čaša kisele pavlake
- 1 šargarepa
- 150 ml ulja
- 200 grama šampinjona
- 1 kašičica soli
- biber po želji
Priprema
Oljuštite krompir i isecite ga na kriške.
Očistite crni luk i isecite ga na rebarca, pa propržite dok ne bude staklast. Zatim dodajte rendanu šargarepu i iseckane šarmpinjone, pa sve dobro prodinstajte uz malo soli.
Poređati krompir po dnu podmazane posude za pečenje, pa preko staviti dinstano povrće. Ponovo poređajte krompir, pa umutite jaja i u njih umešajte sir i pavlaku i time prekrijte sve. Ako vam je ostalo krompira, završite musaku još jednim redom. Prelijte šoljom do dve vode.
Po želji možete posuti rendanim kačkavaljem.
Pecite najmanje pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.