Sigurno vam se desilo da slučajno dodate veću količinu soli u hranu koju pripremate. Sada vam predstavljamo tri saveta koji će vam pomoći da se snađete u takvoj situaciji.
Skoro da ne postoji osoba kojoj se nije omako da presoli jelo prilikom kuvanja i da nakon toga je ne može da jede pripremljenu hranu.
Ako ako vam se to desi, možete iskoristiti nekoliko trikova koji će vašu hranu učiniti jestivom ponovo. Stvar je da u tu hranu možete dodati sastojke kao što su krompir ili luk...
Šargarepa, luk ili krompir
Ako ste presolili sos, čorbu ili supu, u to dajte samo celi luk ili šargarepu, a može vam pomoći i oljušteni krompir koji će pokupiti višak soli.
Možete ostaviti oljušzenu jabuku u posudu, koja će da pokupi so, a ovim trikom su se služile i naše bake. Jabuku naravno pred kraj pripreme izvadite iz posude.
Voda
I voda je efikasna ukoliko želite da eliminišete višak soli u vašem jelu. Nakon toga hranu možete zgusnuti skrobom ili gustinom.