icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

LAGANI DEZERT

Bez putera i ulja, a najsočniji na svetu: Preliveni KOKOS KOLAČ koji miluje nepca (RECEPT)

Podeli:

Ukoliko obožavate kolače s jakim ukusom kokosa, ova hladna letnja poslastica biće baš po vašem ukusu

foto: Cookedbyjulie/YouTube
foto: Cookedbyjulie/YouTube

Kokosovo brašno je moćan sastojak u pripremi poslastica, a ako se udruži s kokosovim mlekom zagarantovan je ukus kao iz sna.


Leto zahteva lagane, sočne i osvežavajuće kolače, a ove slasne kokos kocke upravo su takve. U pitanju je varijanta dezerta po imenu trileće, a odlično ide uz kafu.

 

Sastojci


Za biskvit:

 

  • 6 jaja na sobnoj temperaturi
  • 360 grama šećera
  • 350 grama brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

 

Za preliv:

 

  • 300 mililitara zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 250 mililitara punomasnog mleka
  • 180 mililitara kokosovog mleka

 

Za posipanje:

 

  • 100 grama kokosovog brašna

 

Kokos trileće
foto: Cookedbyjulie/YouTube

Priprema


Zagrejte rernu na 180 stepeni.


U dubljoj činiji umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg, pa im postepeno dodajte žumanca uz neprestano mućenje. Dodajte kašikama brašno, prethodno pomešano s praškom za pecivo, sve vreme mešajući pažljivo, tako da ne splasne.


Dodajte polovinu kokosovog mleka, pa preostalo brašno, promešajte špatulom.
Kad dobijete kompaktnu smesu, prelijte u kalup obložen pek-papirom. Pecite oko pola sata, odnosno dok čačkalica ubodena u sredinu biskvita ne izađe čista.


Potom pomešajte na tihoj vatri kondenzovano mleko, punomasno mleko i preostalo kokosovo mleko, pa prelijte preko biskvita, koji ćete prethodno izbockati viljuškom kako bi bolje upio mleko.


Preko pospite kokosovim brašnom, pa stavite u frižider da odstoji najmanje tri sata, idealno preko noći.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...