Ukoliko obožavate kolače s jakim ukusom kokosa, ova hladna letnja poslastica biće baš po vašem ukusu
Kokosovo brašno je moćan sastojak u pripremi poslastica, a ako se udruži s kokosovim mlekom zagarantovan je ukus kao iz sna.
Leto zahteva lagane, sočne i osvežavajuće kolače, a ove slasne kokos kocke upravo su takve. U pitanju je varijanta dezerta po imenu trileće, a odlično ide uz kafu.
Sastojci
Za biskvit:
- 6 jaja na sobnoj temperaturi
- 360 grama šećera
- 350 grama brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za preliv:
- 300 mililitara zaslađenog kondenzovanog mleka
- 250 mililitara punomasnog mleka
- 180 mililitara kokosovog mleka
Za posipanje:
- 100 grama kokosovog brašna
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U dubljoj činiji umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg, pa im postepeno dodajte žumanca uz neprestano mućenje. Dodajte kašikama brašno, prethodno pomešano s praškom za pecivo, sve vreme mešajući pažljivo, tako da ne splasne.
Dodajte polovinu kokosovog mleka, pa preostalo brašno, promešajte špatulom.
Kad dobijete kompaktnu smesu, prelijte u kalup obložen pek-papirom. Pecite oko pola sata, odnosno dok čačkalica ubodena u sredinu biskvita ne izađe čista.
Potom pomešajte na tihoj vatri kondenzovano mleko, punomasno mleko i preostalo kokosovo mleko, pa prelijte preko biskvita, koji ćete prethodno izbockati viljuškom kako bi bolje upio mleko.
Preko pospite kokosovim brašnom, pa stavite u frižider da odstoji najmanje tri sata, idealno preko noći.