icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

sočno

Preliveni kolač gotov za tren oka! Mekane ČOKOLADNE KOCKE za koje će vam svi tražiti recept

Podeli:

Proveren kolač koji svima uspeva, savršeno sočan i mekan!

foto:  devil's food kitchen/YouTube Printscreen
foto: devil's food kitchen/YouTube Printscreen

Ko kaže da jeftini kolači ne mogu da budu najukusniji?


Ova sočna poslastica pravi se od svega nekoliko pristupačnih sastojaka, a ima savršeno slatak i bogat sirup, jak ukus čokolade i jednostavno se topi u ustima!
Imajte u vidu da glazura nije obavezna, ali istinski čokoholičari ipak neće odoleti prilici da je dodaju.

 

Sastojci


Za koru:

 

  • 3 čaše šećera
  • ½ čaše ulja
  • 3 čaše brašna
  • 3 čaše jogurta
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 100 grama čokolade po izboru + 3 kašike ulja za glazuru

 

Za sirup:

 

 

  • 250 mililitara mleka
  • 10 kašika šećera
  • ½ stonog margarina koji je odstojao na sobnoj temperaturi
  • 3 kašike kakaoa

 

Čoko kocke, Čoko kolač, Čokoladne kocke, Čokoladni kolač
foto: IngridHS/Shutterstock

Priprema


Kora


Pomešajte ulje i šećer, pa dobro umutite. Zatim sipajte jogurt, pa sve promešajte.


Postepeno i uz mešanje dodajte brašno prethodno pomešano s kakaoom i sodom bikarbonom.


Kad dobijete homogenu smesu, pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200°C oko pola sata. Posle 20 minuta uradite "test čačkalicom" — ubodite biskvit u sredini i, ako izađe čist, već je gotovo!


Sirup


Sipajte mleko u šerpu, pa dodajte šećer i kuvajte dok se šećer ne otopi. Tada umešajte margarin i kakao, pa uz mešanje kuvajte sve dok ne dobijete finu ujednačenu masu.


Isecite biskvit na kocke, pa dobro prelijte čitav kolač i između kocki.


Otopite čokoladu sa uljem, pa time prelijte prohlađen biskvit.

 

 

Inicijalizacija u toku...