icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

kao iz restorana

Za samo 20 minuta — FENOMENALAN prilog: Kako napraviti savršen PIRINAČ koji oduševljava ukusom?

Podeli:

Ovom receptu ćete se stalno vraćati.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Jedan od sastojaka ovog jela jeste i crni luk koji se pored toga što se koristi za pripremu hrane, on se može jesti i svež. U sebi ima brojne sastojke koji su dobri za zdravlje našeg organizma, a ono što je bitno napomenuti jeste da crni luk čuva zdravlje krvnih sudova, reguliše šećer i štiti od dijabetesa, osigurava miran san i dobro raspoloženje, ali dobar je i za jačanje kostiju i kose.

 

Sastojci: 

 

  • 2 šolje pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • malo ulja
  • 2 šargarepe

 

Priprema

 

Najpre operite pirinač u najmanje dve vode. Nakon toga je vreme da pripremite pirinač. 

 

Na malo ulja propržite luk dok ne dobije boju. Zatim je potrebno da dodate i šargarepu koju je potrebno blago izdinstati. U sve to dodajte malo vode, kako bi se šargarepa i luk još smekšali. 

 

Zatim sipajte pirinač i sve to nalijte vodom, da prekrije kompletnu smesu. 

 

Sve to kuvajte dok pirinač ne nabubri i omekša. 

 

Prijatno!

 

 

Inicijalizacija u toku...