Ovom receptu ćete se stalno vraćati.
Jedan od sastojaka ovog jela jeste i crni luk koji se pored toga što se koristi za pripremu hrane, on se može jesti i svež. U sebi ima brojne sastojke koji su dobri za zdravlje našeg organizma, a ono što je bitno napomenuti jeste da crni luk čuva zdravlje krvnih sudova, reguliše šećer i štiti od dijabetesa, osigurava miran san i dobro raspoloženje, ali dobar je i za jačanje kostiju i kose.
Sastojci:
- 2 šolje pirinča
- 1 glavica crnog luka
- malo ulja
- 2 šargarepe
Priprema
Najpre operite pirinač u najmanje dve vode. Nakon toga je vreme da pripremite pirinač.
Na malo ulja propržite luk dok ne dobije boju. Zatim je potrebno da dodate i šargarepu koju je potrebno blago izdinstati. U sve to dodajte malo vode, kako bi se šargarepa i luk još smekšali.
Zatim sipajte pirinač i sve to nalijte vodom, da prekrije kompletnu smesu.
Sve to kuvajte dok pirinač ne nabubri i omekša.
Prijatno!