Ne treba vam veliko umeće da biste pripremili ovo savršeno jelo.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica soli
- 1 jaje ili 2 jaja (po želji)
- 2 kašike brašna
- mocarela sir ili čedar sir (100 g)
- 100 g parmezana
Priprema
Pre svega dobro operite tikvice i pripremite ih za rendanje. Izrendajte ih u jednu činiju zatim ih dobro posolite i promešajte i pustite da odstoji bar 10 minuta.
Nakon toga izrendajte i sir koji ste izaberali. Zatim dobro iscedite prethodno narendane tikvice i prebacite u suvu posudu. U njih dodajte so, beli luk u prahu i brašno pa dobro promešajte. Potom je vreme da dodate parmezan i prethodno umućena jaja.
Na kraju dodajte i jednu četvrtinu narendanog sira i sve lepo poređajte u vatrostalnu posudu koju treba da namažete sa malo ulja. Vreme je da ređate pripremljene sastojke, odnosno dodajite red tikvica, pa red sira, pa ponavite postupak.
Obložite posudu folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni. Prijatno!