icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

biće idealno

Presoljeno jelo nemojte baciti, ima mu spasa: Evo šta treba da uradite - vrlo je jednostavno!

Svakoj domaćici se nekada desilo da presoli jelo, a onda... završi u kanti za smeće...

foto: Marina Litvinova/Shutterstock
foto: Marina Litvinova/Shutterstock

Možda je tako bilo nekad, ali nakon što pročitate ovo presoljeno jelo više nikada nećete baciti. 

 

Ono što je važno da imate na umu jeste i to da nije proces isti za svako jelo. U zavisnosti od toga koja namirnica je u pitanju treba da uradite sledeću stvar.

 

 

Šagarepa, luk ili krompir

 

Ukoliko ste skuvali supu, sos ili gulaš i shvatili ste da je preslano sve što treba da uradite jeste da u njega dodate celu gluvicu luka ili jedan oljušten krompir. Krompir će pokupiti slanoću i jelo će ponovo biti ukusno, a vaši ukućani će biit zadovoljni i srećni.

 

Jabuka

 

Ako je u pitanju jelo poput krompir paprikaša ili gulaša možete da probate da ubacite oljuštenu jabuku u jelo. Ostavite jabuku u jelu da pokupi so, pa je onda pred kraj pripreme izvadite i bacite.

 

Voda

 

Ukoliko vam ni ovaj trik ne pomogne, probajte da u jelo dodate još malo vode. Time ćete smanjiti slanost, ali će jelo biti ređe. Da biste ga zgusnuli dodajte gustim ili malo razređenog brašna.