Svakoj domaćici se nekada desilo da presoli jelo, a onda... završi u kanti za smeće...
Možda je tako bilo nekad, ali nakon što pročitate ovo presoljeno jelo više nikada nećete baciti.
Ono što je važno da imate na umu jeste i to da nije proces isti za svako jelo. U zavisnosti od toga koja namirnica je u pitanju treba da uradite sledeću stvar.
Šagarepa, luk ili krompir
Ukoliko ste skuvali supu, sos ili gulaš i shvatili ste da je preslano sve što treba da uradite jeste da u njega dodate celu gluvicu luka ili jedan oljušten krompir. Krompir će pokupiti slanoću i jelo će ponovo biti ukusno, a vaši ukućani će biit zadovoljni i srećni.
Jabuka
Ako je u pitanju jelo poput krompir paprikaša ili gulaša možete da probate da ubacite oljuštenu jabuku u jelo. Ostavite jabuku u jelu da pokupi so, pa je onda pred kraj pripreme izvadite i bacite.
Voda
Ukoliko vam ni ovaj trik ne pomogne, probajte da u jelo dodate još malo vode. Time ćete smanjiti slanost, ali će jelo biti ređe. Da biste ga zgusnuli dodajte gustim ili malo razređenog brašna.