Da, zapečena testenina je recept s kojim je nemoguće potrešiti, a ukoliuko je pripremite ovako dobićete pitu neponovljivog ukusa čiji će vam recept svi tražiti.
Makarone, svačije omiljeno jelo, uglavnom se kuvaju i serviraju uz dodatak raznih sosova, a pomalo zapostavljen način pripreme ove testenine jeste zapečena varijanta.
Međutim, uz pravu kombinaciju sastojaka, ovakve makarone mogu da budu ključni sastojak domaće pite, pravo malo remek-delo vaše porodične kuhinje i obrok kom ćete se vraćati bar jednom nedeljeno. Najbolje od svega je to što vam ne treba mnogo sastojaka, a pripremaju se vrlo brzo.
Sastojci:
- 6 jaja
- 120 ml mleka
- 45 g rendanog parmezana
- 80 grama sitno seckanog čedar sira
- šaka seckane kuvane slanine
- 200 grama kuvanih makarona
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U dubljoj činiji umutite jaja, pa dodajte mleko, parmezan, pa so i biber. Dobro promešajte, pa ubacite čedar, slaninu i testeninu i ponovo promešajte.
Podmažite dubok tiganj, pa na srednjoj vatri dinstajte 3-4- inuta. Zatim prebacite u rernu i pecite oko 25 minuta. Zatim isključite, ali ostavite da se prohladi u rerni, pa služite toplo.