"Lažna" krempita pravi se neuporedivo lakše od prave, krema se ne kuva, a umesto kore možete koristiti drugi sastojak — i dobijate pravo malo kremasto savršenstvo
Lažna krempita jednako je ukusna kao prava, a priprema se više nego jednostavno. Šporet uopšte ne morate uključivati jer se ovaj fil ne kuva, već se samo muti, a umesto kore poslužiće vam i omiljeni keks...
Ovo je odličan izbor kada želite da se zasladite i obradujete ukućane, a ne želite da utrošite mnogo vremena za pravljenje ukusnog deserta.
Brzo, lako, kremasto, a tako ukusno!
Sastojci:
- 250 g keksa
- 100 ml mleka
Za fil:
- 700 ml mleka
- 100 g šlaga sa ukusom vanile
- 400 ml slatke pavlake
- 150 g šećera
- šećer u prahu
Priprema:
Umutite mleko, šećer i šlag. U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku, a smesu od vanile dodajte pola količine umućene slatke pavlake. Sjedinite.
U kalup ređajte prvo keks koji ste umočili u mleko, pa sipajte krem od vanile. Preko sipajte preostalu slatku pavlaku.
Fino poravnajte i naređajte još jedan red keksa.
Stavite u frižider na dva sata da se ohladi, a onda pospite šećerom u prahu.