Možete da je ponesete na posao i uživate u ukusnom i zdravom obroku
Najpopularnija obrok-salata na svetu prvi put je napravljena pre skoro sto godina.
Italijanski emigrant Cezar Kardini posedovao je restoran u Tihuani, a kada mu je 1924. godine potošio zalihe hrane u kuhinji tokom proslave Četvrtog jula za pripremu obroka naredih dana morao je da improvizuje.
Danas se Cezar salata može naći u mnogo različitih varijanti, ali se samo ovaj recept smatra originalnim
Sastojci:
- 250 grama pilećeg belog mesa
- 100 grama slanine
- 5 kriški dvopeka naseckanog na kockice
- 1 glavica zelene salate
- 1 čaša pavlake
- majoneza po ukusu
- maslinovo ulje za prženje
- 1 paradajz
- čen belog čuka
- limunov sok od najmanje pola limuna srednje veličinež
- so, biber, parmezan po ukusu
Priprema
Iseckajte piletinu na kockice, pa je propržite na maslinovom ulju. Potom izvadite, pa propžite slaninu, sitno sečen beli luk i dvopek sečen na kockice.
U jednoj dubokoj činiji pomešajte zelenu salatu isečenu na trake s piletinom, slaninom , dvopekom i belim lukom, pa im dodajte paradajz sečen na kockice i začinite.
Na kraju u odvojenoj posudi pomešajte pavlaku, sok od limuina i majonez, pa njima prelijte salatu.
Sve pospite rendanim parmezanom.