ideje za ručak

NIŠTA LEPŠE DUGO NISTE JELI: Mekana piletina s mladim kupusom i omiljenim povrćem (RECEPT)

0

Pravi lako i brzo, a ukus je izvanredan!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • pileće belo meso — 200 g
  • mladi kupus — 1/2 kg
  • paradajz — 200 g
  • šargarepa — 1
  • beli luk — 3 čena
  • suvi biljni začin — po ukusu
  • so — po ukusu
  • biber — po ukusu

 

Priprema

 

Belo meso isecite na kocke, pa ga na zagrejanom ulju blago propržite i uz dolivanje mlake vode nastavite dinstati dok ne omekša. Izvadite gotovo meso i ostavite ga na toplom.

 

U sok od dinstanja mesa stavite krupno isečen kupus i dinstajte ga dok ne omekša.

 

U skoro gotov kupus dodajte so, biber, suvi biljni začin, sitno isečen beli luk, narendanu šargarepu i paradajz oljušten i isečen na kocke. Dobro promešajte kupus i nastavite da ga krčkate još par minuta.

 

Povrće prespite u vatrostanu činiju, preko povrća stavite belo meso, pa piletinu sa kupusom zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

 

makonda-tracker