Vredi pr

Podseća na BUREK, ali mnogo lakše se sprema: Pita se mesom iz tiganja će vas raspametiti ukusom (RECEPT)

0

Ukoliko ste ljubitelji ovog tradicionalnog jela, onda je vreme da probate jednostavan način za njegovu pripremu, ali nemojte zaboraviti novi sastojak koji će mu promeniti ukus. 

foto: Shutterstock/Berna Namoglu
foto: Shutterstock/Berna Namoglu

 

 

Sastojci: 

 

  • 400 g mlevenog mesa
  • 2 jaja
  • malo ulja 
  • puter
  • pakovanje gotovih kora
  • glavica crnog luka
  • biber
  • so
  • 150 g kačkavalja

 

 

Priprema:

 

Prvo je potrebno da pripremite nadev koji ćete staviti u pitu. Dakle, vreme je da propržite meso. 

 

Prvo u tiganju rastopite puter, a zatim dodajte sitno iseckan crni luk i mešajte neprestano dok ne porumeni. Vreme je da dodate mleveno meso. Pržite dok ne promeni boju i postane jestivo. Pred kraj pripreme dodajte biber i so. 

 

Nakon toga, potrebno je da spakujte pitu. 

 

Premažite tiganj uljem u kojem ćete na vatri pripremiti pitu. Zatim ređajte kore! Stavite jednu, premažite je uljem i ponovite postupak sve do šeste kada ćete kore premazati mešavinom ulja i jaja. Nakon toga dodajte nadev sa mlevenim mesom, a onda i narendani kačkavalj, 

 

Potom dodajte jednu koru, premažite mešavinom jaja i ulja, dodajte drugu i opet premažite kore. Nakon toga sa delom kora koji viri iz tiganja prakrijte srednji deo pite. 

 

Zatim na vatri propržite jednu stranu pite, a nakon toga je okrenite i propržite sa druge strane. 

 

Vaše jelo je gotovo. 

 

 

makonda-tracker