Ukoliko ste ljubitelji ovog tradicionalnog jela, onda je vreme da probate jednostavan način za njegovu pripremu, ali nemojte zaboraviti novi sastojak koji će mu promeniti ukus.
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 2 jaja
- malo ulja
- puter
- pakovanje gotovih kora
- glavica crnog luka
- biber
- so
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Prvo je potrebno da pripremite nadev koji ćete staviti u pitu. Dakle, vreme je da propržite meso.
Prvo u tiganju rastopite puter, a zatim dodajte sitno iseckan crni luk i mešajte neprestano dok ne porumeni. Vreme je da dodate mleveno meso. Pržite dok ne promeni boju i postane jestivo. Pred kraj pripreme dodajte biber i so.
Nakon toga, potrebno je da spakujte pitu.
Premažite tiganj uljem u kojem ćete na vatri pripremiti pitu. Zatim ređajte kore! Stavite jednu, premažite je uljem i ponovite postupak sve do šeste kada ćete kore premazati mešavinom ulja i jaja. Nakon toga dodajte nadev sa mlevenim mesom, a onda i narendani kačkavalj,
Potom dodajte jednu koru, premažite mešavinom jaja i ulja, dodajte drugu i opet premažite kore. Nakon toga sa delom kora koji viri iz tiganja prakrijte srednji deo pite.
Zatim na vatri propržite jednu stranu pite, a nakon toga je okrenite i propržite sa druge strane.
Vaše jelo je gotovo.