Pita bez kora sa sirom i blitvom, premazana pavlakom, pravo je savršenstvo ukusa za sve ljubitelje slaniša
Kada ne znate šta biste mogli da pripremite za doručak ili večeru, pita je uvek odličan izbor — a mnogima je čak i punjenje nevažno! Ako nemate vremena ili uslova da razvučete domaće kore, pita sa kupovnim korama je jednako ukusno rešenje, ali podjednako dobra je pita bez kora! Imamo pravo rešenje za ljubitelje slanih varijanti bez kora: pitu sa sirom i blitvom.
Pita sa sirom je sama po sebi klasik, ali kada joj dodate malo ovog zdravog povrća, ukus je još interesantniji, sočniji, a jede se u jednom dahu... Uz to, blitva u piti je odličan način da je servirate mališanima koji možda ne vole da je jedu samostalno!
U ovu pitu se stavlja po receptu i pavlaka, pa je ukus još bolji...
Recept za pitu sa sirom i blitvom
Sastojci:
- 4 šoljice brašna
- 300 g sitnog sira
- 4 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
- 300 ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 70 ml mleka
- 150 ml ulja
- 300 g blitve
- so, mleveni biber
Priprema:
Blitvu krupno iseći i izdinstati na ulju. Posoliti.
Umutiti jaja, sipati jogurt i ulje, dodati blitvu, sir i mleko.
Prašak za pecivo izmešati sa brašnom i dodati smesi.
Smesu izliti u tepsiju, premazati kiselom pavlakom i pobiberiti.
Peći 40 minuta na 200 stepeni.