mmmm

Spremaju se na brzinu i za MALE PARE: Letnji UŠTIPCI od tikvica su nešto NAJMEKANIJE što ćete probati

0

Ako vam teba jelo za koje nije neophodno da imate previše iskustva u kuvanju, onda je ovo pravi recept za vas. 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Tikvice, omiljeno prolećno povrće, ovih dana su na svakom koraku, a mogu se pripremiti na bezbroj načina. To je apsolutni imperativ ako brinete o svom zdravlju, jer tikvice su prava mala riznica dragocenih hranljivih materija.


Tikvice obiluju vitaminima — sadrže vitamin D, a u vrlo visokoj koncentraciji i vitamine A, K, B1, B3, B12, B2, folate i, naročito, vitamin C. Pored toga, u 100 grama tikvica nalazi se 261 mg kalijuma, kao i natrijum, magnezijum, biljna vlakna, zasićene masne kiseline, proteini, a svega 16 kalorija!

 

Sastojci: 

 

  • 1 tikvica
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 50 g kačkavalja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 20 g parmezana
  • 100 g brašna
  • 10 g susama

 

 

Priprema

 

Prvo je potrebno da pripremite tikvicu, odnosno da je oljštite, a zatim da je izrendate. Nakon toga odložite tu smesu sa strane dok ne pripremite ostale sastojke. 

 

U jednoj činiji umutite jaje, nakon toga dodajte brašno, zatim so, prašak za pecivo i na kraju kačkavalj koji ste prethodno narendali. U sve to dodajte i tikvice. 

 

Nakon toga oblikujte vaše uštipke po želji i ređajte ih u pleh za pečenje. Nakon toga uštipke pospite susamom i parmezanom. Zatim sve to stavite u pečnicu koju stre prethodno zagrejali na 180 stepeni. 

 

Uštipke pecite dok se ne porumene. 

 

 

makonda-tracker