Oni su vrsta hrane koja podseća na krofne, ali su sličniji hlebu. Veoma su popularni u Srbiji, posebno u Vojvodini. Mogu se jesti slatki i slani, te ih tako u restoranima često poslužuju uz džem, ali i uz sir i kajmak.
Svi znaju dobro poznat način pripreme uštipaka, ali kada probate ovaj, oduševićete se koliko je jednostavan, lak, a koliko ukusne "zalogaje" dobijate.
Sastojci:
Priprema:
Prvo u jednu posudu naspite brašno i prašak za pecivo.
Zatim u ta dva sastojka dodajte jogurt i jaje. Mešajte dok se sastoji u potpunosi ne sjedine i dok ne dobijete smesu koju možete da rasklagijate.
Kada testo rasklagijate na debljinu od 2 cm onda ga isecite ne željene oblike i pržite na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
Kada ih ispržite, možete ih jesti i kao slatke i kao slane. Prijatno!