icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

mirisni i sočni

Za manje od 30 minuta zamirisaće dobro poznato jelo: Pripremite uštipke na drugačiji način i uživajte u njihovom ukusu

Oni su vrsta hrane koja podseća na krofne, ali su sličniji hlebu. Veoma su popularni u Srbiji, posebno u Vojvodini. Mogu se jesti slatki i slani, te ih tako u restoranima često poslužuju uz džem, ali i uz sir i kajmak.

foto: Shutterstock/Olga Larionova
foto: Shutterstock/Olga Larionova

Svi znaju dobro poznat način pripreme uštipaka, ali kada probate ovaj, oduševićete se koliko je jednostavan, lak, a koliko ukusne "zalogaje" dobijate. 

 

Sastojci:

 

 

 

Priprema:

 

Prvo u jednu posudu naspite brašno i prašak za pecivo. 

 

Zatim u ta dva sastojka dodajte jogurt i jaje. Mešajte dok se sastoji u potpunosi ne sjedine i dok ne dobijete smesu koju možete da rasklagijate. 

 

Kada testo rasklagijate na debljinu od 2 cm onda ga isecite ne željene oblike i pržite na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene. 

 

Kada ih ispržite, možete ih jesti i kao slatke i kao slane. Prijatno!