Bogat ukus kojim dominiraju lešnici i pomorandža sve je što vam treba za slatke zalogaje.
Ljubiteljima čokolade nikada nije dosta njenog intenzivnog i punog ukusa, a ova poslastica je jedna od najboljih. I pravi se tako jednostavno!
Slasna tortica koja je obogaćena lešnicima idealan je izbor za one kojima lagani voćni kolači nisu dovoljni da se zaista zaslade, a evo kako je pripremiti.
Sastojci
Za koru:
- 2 jajeta
- 2 kašike brašna
- 2 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- polovina kašike kakaoa
Za ganaš:
- 600 grama tamne čokolade
- sok od jedne velike pomorandže
- 140 mililitara slatke pavlake
Još:
- 200 grama čokolade
- 2 kašike kristal šećera
- jedna šaka lešnika
Priprema
Umutite jaja i šećer, sipajte dve kašike ulja, pa postepeno dodajte brašno i kakao. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni sve dok biskvit ne bude zlatne nijanse.
Istopite šećer s lešnicima, pa sve dobro izudarajte čekićem dok ne dobijete sitne komade.
Otopite čokoladu, pa sipajte slatku pavlaku i na kraju sok od pomorandže, promešajte, pa pustite da se dobro zgusne.
Preko kore pospite lešnike sa šećerom, pa prelijte ganaš. Zatim prelijte otopljenom čokoladom.