topi se u ustima

Kremasta, sočna, božanstvena! PRALINA TORTA, brza poslastica po ukusu čokoholičara (RECEPT)

0

Bogat ukus kojim dominiraju lešnici i pomorandža sve je što vam treba za slatke zalogaje.

foto: Yulyazolotko/Shutterstock
foto: Yulyazolotko/Shutterstock

Ljubiteljima čokolade nikada nije dosta njenog intenzivnog i punog ukusa, a ova poslastica je jedna od najboljih. I pravi se tako jednostavno!


Slasna tortica koja je obogaćena lešnicima idealan je izbor za one kojima lagani voćni kolači nisu dovoljni da se zaista zaslade, a evo kako je pripremiti.

 

Sastojci


Za koru:

 

  • 2 jajeta
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike ulja
  • polovina kašike kakaoa


Za ganaš:

 

  • 600 grama tamne čokolade
  • sok od jedne velike pomorandže
  • 140 mililitara slatke pavlake


Još:

 

  • 200 grama čokolade
  • 2 kašike kristal šećera
  • jedna šaka lešnika

 

Čokoladna torta, Čokoladni kolač
foto: Shutterstock

Priprema


Umutite jaja i šećer, sipajte dve kašike ulja, pa postepeno dodajte brašno i kakao. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni sve dok biskvit ne bude zlatne nijanse.


Istopite šećer s lešnicima, pa sve dobro izudarajte čekićem dok ne dobijete sitne komade.


Otopite čokoladu, pa sipajte slatku pavlaku i na kraju sok od pomorandže, promešajte, pa pustite da se dobro zgusne.


Preko kore pospite lešnike sa šećerom, pa prelijte ganaš. Zatim prelijte otopljenom čokoladom.

 

 

makonda-tracker