njam njam

Može za doručak, a odličan je i za RUČAK: Sos od tikvica se sprema za 10 minuta, a drži vas SITIMA pola dana

0

Za bolji užitak možete skuvati i testenine koje će samo dodatno ulepšati vaš užitak u ovom jelu.

foto: Shutterstock/ Real_life_Studio
foto: Shutterstock/ Real_life_Studio

Tikvice, omiljeno prolećno povrće, ovih dana su na svakom koraku, a mogu se pripremiti na bezbroj načina. To je apsolutni imperativ ako brinete o svom zdravlju, jer tikvice su prava mala riznica dragocenih hranljivih materija.


Tikvice obiluju vitaminima — sadrže vitamin D, a u vrlo visokoj koncentraciji i vitamine A, K, B1, B3, B12, B2, folate i, naročito, vitamin C. Pored toga, u 100 grama tikvica nalazi se 261 mg kalijuma, kao i natrijum, magnezijum, biljna vlakna, zasićene masne kiseline, proteini, a svega 16 kalorija!

 

Sastojci:

 

  • 1 tikvica
  • 150 ml pavlaka za kuvanje
  • beli luk u prahu
  • mešavina suvih začina
  • ulje

 

 

Priprema: 

 

Pre svega je potrebno da pripremite tikvice za prženje. Najpre je lepo oljuštite, a zatim iseckajte na sitnije kockice. 

 

Nakon toga zagrejte malo ulja u tiganju i dodajte tikvice. Potrebno je da ih pržite dok ne smekšaju. Nakon toga dodajte pavlaku za kuvanje još malo promešajte pa sve to začinite. 

 

Prijatno!

 

 

 

makonda-tracker