Prste da poližeš

Sočno, BRZO i preukusno: Tikvice punjene belim mesom i posute ISTOPLJENOM mocarelom su SAVRŠENI LETNJI ručak

0

Tikvice su mnogima omiljeno povrće u sezoni i jako su zgodne za bilo kakav ručak, a spremaju se jednostavno.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Tikvice punjene belim mesom su idealno rešenje za ove tople dane kada ne želite mnogo vremena da provodite u kuhinji, a treba vam lep ručak.

 

Nije u pitanju klasično punjenje belim mesom, već specijalna smesa sa dve vrste sira, tako da imaćete novi omiljeni specijalitet za porodicu.

 

Sastojci:

 

  • 3 tikvice
  • 300 g pilećeg filea
  • 20 ml ulja
  • 2 jajeta
  • 100 g kisele pavlake
  • 50 g tvrdog sira
  • 50 g mocarele
  • 70 g kobasice

 

Priprema:

 

Isecite tikvice po dužini i izdubite ih. Iseckajte belo meso na sitne komadiće i začinite, dodajte ulje i sve to promešajte.

 

Jaja i kiselu pavlaku umnutite zajedno, dodajte začine i pmešajte sa mesom. U smesu dodajte rendani sir i izdubljeni deo tikvica i opet dobro promešajte. 

 

Poređane tikvice u tepsiji punite smesom i pospite rendanom mocarelom, a kobasice poređajte po površini, po želji možete ih iseckati na kolutove. Pecite na 180 stepeni oko pola sata.

 

 

makonda-tracker