Tikvice su mnogima omiljeno povrće u sezoni i jako su zgodne za bilo kakav ručak, a spremaju se jednostavno.
Tikvice punjene belim mesom su idealno rešenje za ove tople dane kada ne želite mnogo vremena da provodite u kuhinji, a treba vam lep ručak.
Nije u pitanju klasično punjenje belim mesom, već specijalna smesa sa dve vrste sira, tako da imaćete novi omiljeni specijalitet za porodicu.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 300 g pilećeg filea
- 20 ml ulja
- 2 jajeta
- 100 g kisele pavlake
- 50 g tvrdog sira
- 50 g mocarele
- 70 g kobasice
Priprema:
Isecite tikvice po dužini i izdubite ih. Iseckajte belo meso na sitne komadiće i začinite, dodajte ulje i sve to promešajte.
Jaja i kiselu pavlaku umnutite zajedno, dodajte začine i pmešajte sa mesom. U smesu dodajte rendani sir i izdubljeni deo tikvica i opet dobro promešajte.
Poređane tikvice u tepsiji punite smesom i pospite rendanom mocarelom, a kobasice poređajte po površini, po želji možete ih iseckati na kolutove. Pecite na 180 stepeni oko pola sata.