Ova količina dovoljna je za dve odrasle osobe, a oduševiće vas izuzetnim ukusom i zdravim sastojcima
Sastojci:
- 500 g mladih krompira ili po ukusu
- 2 crvene paprike
- 1 ljuta paprika ili nekoliko malih
- 250 g špargli / šparoga
- 5-6 čena belog luka
- provansalski začin ili mediteranski miks začina, biber, so
- limunova korica i sok od pola limuna
- susam,ulje
Priprema
Mlade krompiriće dobro oribati i ako su malo veći, preseći ih na pola, ako su manji, ostaviti ih cele. Paprike očistiti od semenke i žilica i iseći ih na veće kocke.
Špargle očistiti od zadebljanog kraja i iseći ih na komade oko 3 cm duge. Čenove belog luka očistiti, ali ih ne seći.
Sve zajedno stviti u jednu veliku zdelu, preliti sa maslinovim uljem ili uljem od semenki grožđa, posuti provansalskim začinima (ako nemate ovaj začin možete da koristite mediteranski miks začina), izrendanom koricom limuna i sokom od pola limuna,pobiberiti i posoliti po ukusu i sipati u pleh, prekriven pek-papirom.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 20 minuta, promešati i peći dok krompirići ne omekšaju. Pečeno povrće i krompir sipati u zdelu iz koje ćete poslužiti, posuti sa susamom i sitno iseckanim peršunom i poslužiti toplo.