icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

iz rerne

ZA BOGAT RUČAK NIJE NEOPHODNO MESO: Mladi krompirići s povrćem koji će postati vaše omiljeno prolećno jelo (RECEPT)

Podeli:

Ova količina dovoljna je za dve odrasle osobe, a oduševiće vas izuzetnim ukusom i zdravim sastojcima

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 g mladih krompira ili po ukusu
  • 2 crvene paprike
  • 1 ljuta paprika ili nekoliko malih
  • 250 g špargli / šparoga
  • 5-6 čena belog luka
  • provansalski začin ili mediteranski miks začina, biber, so
  • limunova korica i sok od pola limuna
  • susam,ulje

 

Priprema

 

Mlade krompiriće dobro oribati i ako su malo veći, preseći ih na pola, ako su manji, ostaviti ih cele. Paprike očistiti od semenke i žilica i iseći ih na veće kocke.

 

Špargle očistiti od zadebljanog kraja i iseći ih na komade oko 3 cm duge. Čenove belog luka očistiti, ali ih ne seći.


Sve zajedno stviti u jednu veliku zdelu, preliti sa maslinovim uljem ili uljem od semenki grožđa, posuti provansalskim začinima (ako nemate ovaj začin možete da koristite mediteranski miks začina), izrendanom koricom limuna i sokom od pola limuna,pobiberiti i posoliti po ukusu i sipati u pleh, prekriven pek-papirom.

 

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 20 minuta, promešati i peći dok krompirići ne omekšaju. Pečeno povrće i krompir sipati u zdelu iz koje ćete poslužiti, posuti sa susamom i sitno iseckanim peršunom i poslužiti toplo.

 

 

Inicijalizacija u toku...