da li ste znali?

KRENULA JE SEZONA NEODOLJIVIH MLADIH KROMPIRIĆA: Mnogi ih prže na ulju, a ovo su UKUSNIJI recepti!

0

Za savršene mlade krompiriće iz rerne neophodno je da ih prvo kratko obarite.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Većina domaćica mlade krompiriće prži na ulju, ali oni mogu da budu još ukusniji kada se ispeku u rerni. Tako su jednostavniji za pripremu, a opet neodoljivo hrskavi spolja i mekani kao duša iznutra.

 

Za savršene mlade krompiriće iz rerne neophodno je da ih prvo kratko obarite. Oprane krompiriće stavite u šerpu sa vrelom vodom i posolite. Kada voda provri, kuvajte na srednjoj temperaturi 10-15 minuta, pa sklonite sa vatre i procedite ih.

 

Ostavite da se prosuše, pa ih pomešajte sa 2 kašike ulja (najbolje maslinovog) i začinima po želji - ruzmarinom, bosiljkom, solju, biberom... Prebacite ih u pleh obložen pek papirom i pravac u prethodno zagrejanu rernu!

 

krompir
foto: Pofimedia

 

Rerna treba da bude zagrejana na najjačoj vatri, no kada ubacite krompiriće smanjite je. Temperatura ne sme da bude jaka, kako kora krompirića ne bi zagorela, a unutra ostali živi, ali ni preslaba - kako ne bi postali gnjecavi.

 

Ako želite još puniji i zanimljiviji ukus mladih krompirića, ali i šarenilo na tanjiru  u pleh dodajte i crni luk, mladi luk, masline, čeri paradajz.

 

 

 

makonda-tracker