icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Zvezda porodičnih okupljanja

Pileća krilca sa ljutom kobasicom: Uz dodatak mladih krompirića OČARAĆE ukućane i drage goste

Mnoge porodice praktikuju da se okupe nedeljom i ručaju zajedno, zato se domaćice uvek trude da pripreme obrok koji narednih sedam dana nećete moći da zaboravite!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Spremite pileća krilca sa kobasicom i mladim krompirićima, predlaže Lepa i srećna! Ukus je fantastičan...

 

Sastojci:

 

2 kašike biljnog ili maslinovog ulja po želji


12 pilećih krilaca


750 g ljute kobasice


1 kg mladog krompira


2 crvena luka


2 kašike origana

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pouljite dva peha, pa poređajte u svaki po 6 krilaca. Zatim u oba pleha preko krilaca stavite isečenu kobasicu i mlade krompiriće, pa zatim pospite iseckanim lukom i origanom.

 

Lagan i ukusan obrok za celu porodicu: Zapečena piletina sa trapistom

 

Pecite oko 1 sat, ali na 30 minuta zamenite plehove, onaj koji je bio u donjem delu rerne prebacite iznad i obrnuto. Inače, znajte da količina namirnica po ovom receptu odgovara za 6 porcija.