icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

to se zove dobar ručak!

TAJNA JE U ZAČINIMA, UKUS JE BOŽANSTVEN: Mekani MLADI KROMPIRIĆI pripremljeni na mediteranski način (RECEPT)

Podeli:

Svačije omiljeno prolećno jelo može se pripremiti i ovako

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • malo putera
  • 200 gr mladih krompira (prepolovljenih po dužini)
  • 2 grančice svežeg ruzmarina
  • 2 čena belog luka
  • 1 isceđen limun
  • so
  • mleveni crni biber


Priprema


1. U dubokom tiganju zagrejte ulje i dodajte puter da se otopi. Zatim, sipajte krompir, i pržite ga otprilike 5, 6 minuta, piše Stvar ukusa.

 

2. U tiganj dodajte ruzmarin i beli luk. Sve sastojke dobro propržite i okrećite povremeno, kako smesa ne bi zagorela. (oko 5 minuta na srednjoj temperaturi).

 

3. Preko mladih krompirića iscedite limun, dodajte so i sveže mleveni biber.

 

 

Inicijalizacija u toku...