icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

obožavaćete ih

Potrebno vam je 2 MINUTA i samo 2 SASTOJKA: Kako se prave DOMAĆE KNEDLE za supu koje se tope pod nepcima? (RECEPT)

Podeli:

Supa je od davnina jedno od osnovnih jela kada je porodična trpeza u pitanju

foto: Shutterstock / Sergii Koval
foto: Shutterstock / Sergii Koval

Porodični ručak se teško može zamisliti bez prave domaće supe sa povrćem i knedlama od griza. Njih najčešće obožavaju i deca koju tako roditelji mogu da  privole da jedu zdravu domaću hranu na kašiku. 

 

Ipak, pravljenje knedli često zna da bude težak posao, jer mogu da budu ili previše tvde ili premekane pa da se raspadnu i od supe naprave gulaš. 

 

 

Ako se i vama ovo bezbroj puta desilo na pravom ste mestu. Otkrićemo vam tajnu uz pomoć koje ćete uvek napraviti savršene knedle za supu.

 

Sve što je potrebno jesu dva sastojka i malo vremena.

 

Recept za prave domaće knedle

 

Potrebni sastojci:

 

  • 2 jaja
  • pšenični griz

 

Knedle od griza
foto: Shutterstock / Richard Semik

 

Priprema:

 

U duboki tanjir ulupajte dva jaja. Umutite ih viljuškom što bolje možete, sve dok ne postanu penasta. Potom uzmite pšenični griz i lagano malo po malo dodajte griz dok mešate kružnim pokretima. 

 

Ono što je važno jeste da postepeno dodajte griz sve dok smesa ne postane dovoljno gusta da ne klizi po tanjiru.  Kada se smesa zgusne samo toliko da ne kizi, ostavite je da odstoji 2  minuta. 

 

Nakon toga, griz će da nabubri, a vi ćete videti da li je dovoljno gusto ili je potrebno dodati još malčice griza.

 

Supa mora da bude vrela, a najbolje je da lagano ključa. Umočite kašičicu u supu, a onda tako vrućom kašikom vadite knedle iz tanjira i lagano ih spuštajte u supu.

 

Ostavite da se kuvaju nekoliko minuta, a kad knedle isplivaju na površinu to je znak da su knedle gotove. 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...