Sastojci:
1 kg šargarepe
300 gr crnog luka
1 kašičica mlevenog kima
2 kašike ulja
1,5 l bujona od povrća
1 šolja pavlake za kuvanje
1 vezica svežeg bosiljka ili tucana paprika po želji
Za knedle:
1 šoljica pšeničnog griza ili krupno mlevenog brašna
120 ml polumasnog mleka
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Oljuštene i naseckane šargarepe i luk posolite, pobiberite i pospite kimom i uljem pa ispecite u plehu, na papiru za pečenje.
Otkriven tajni recept Jelene Đoković: Hranljiva supa koja čini čuda za vaš organizam (FOTO)
Zamesite testo od brašna i mleka, dodajte prašak za pecivo, razvucite u trake debele oko 1 cm pa isecite na knedlice i ostavite da odstoje. Pečene šargarepe i luk sameljite, dodajte u provreli bujon, pa u njemu skuvajte i knedle. Umešajte pavlaku i pospite bosiljkom ili paprikom.