Zimska popodneva više neće biti ista

Pečena šargarepa i knedle od griza: Napravite čorbu koja može da se servira na 2 načina

0
Za tople dane sa bosiljkom, a za hladne s paprikom - ukusna čorba, savršena za sve prilike.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 kg šargarepe


300 gr crnog luka


1 kašičica mlevenog kima


2 kašike ulja


1,5 l bujona od povrća


1 šolja pavlake za kuvanje


1 vezica svežeg bosiljka ili tucana paprika po želji



Za knedle:

 

1 šoljica pšeničnog griza ili krupno mlevenog brašna


120 ml polumasnog mleka


1 kašičica praška za pecivo

 

Priprema:

 

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Oljuštene i naseckane šargarepe i luk posolite, pobiberite i pospite kimom i uljem pa ispecite u plehu, na papiru za pečenje.

 

Otkriven tajni recept Jelene Đoković: Hranljiva supa koja čini čuda za vaš organizam (FOTO)

 

Zamesite testo od brašna i mleka, dodajte prašak za pecivo, razvucite u trake debele oko 1 cm pa isecite na knedlice i ostavite da odstoje. Pečene šargarepe i luk sameljite, dodajte u provreli bujon, pa u njemu skuvajte i knedle. Umešajte pavlaku i pospite bosiljkom ili paprikom.

makonda-tracker