neodoljiva

SOČNIJU JOŠ NISTE PROBALI: Najukusnija dinstana piletina pravi se za tili čas, a dugo nas drži sitima (RECEPT)

0

Pikantno jelo s najboljim mogućim začinima idelan je ručak za dane vikenda

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 300 grama belog mesa
  • 200 mililitara kefira
  • 2 kašičice senfa
  • 1 kašičica kurkume
  • pola kašičice soli
  • prstohvat bibera
  • 1 veza peršuna


Priprema


Pileći file narežite na kockice i pecite pet minuta na tiganju bez dodavanja masnoće.  Povremeno protresite tiganj da bi piletina sa svih strana bila jednako pečena.

 

Piletinu zatim zalijte kefirom, dodajte senf, so, biber, kurkumu i izmrvljene semenke korijandra, promešajte i dinstajte na umerenoj vatri dok sva tečnost ne uvri, oko pet minuta.

 

Pred sam kraj dinstanja jelo pospite naseckanim peršunom.

 

Poslužite toplo uz bareni pirinač ili krompir i salatu po želji.

 

 

makonda-tracker