Probajte jednostavan način za najukusnije pohovano meso
Sastojci:
- 500g pilećeg belog mesa
- 1 jaje
- 70ml mleka
- 1 puna kašika soka limuna
- 1 kašičica senfa
- 1/2 kašicice soli
- 1/2 kašičice karija
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice suvog bosiljka(ili začin koji volite)
- 1/2 kašičice origana
- 1 kašika ulja
- 100g brašna
- 1/2 kašičice soli, začina, paprike
- malo ulja za prženje.
PROČITAJTE JOŠ I:
RUČAK ZA MANJE OD 200 DINARA: 3 predloga za ukusan i bogat obrok kojem nećete odoleti (RECEPT)
Priprema:
Meso isecite na manje komade. Posolite.
U dublju činiju sipajte jaje, mleko, senf i limun. Umutite. Dodajte začine i ulje. U činiju stavite meso i promešajte da se natopi. Ostavite u frižideru barem na jedan sat, može i tokom noći da upije.
Pomešajte brašno, so, začin i začinsku papriku. Meso nakon sat vremena uvaljajte u brašno i pržite na zagrejanom ulju.
Prijatno!
( Glossy, Izvor: kuvajmolako )