icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept za vaš kuvar

BIĆE UKUSNIJE I SOČNIJE NEGO IKADA: Nov način POHOVANJA MESA koji olakšava spremanje i štedi vreme

Podeli:

Probajte jednostavan način za najukusnije pohovano meso

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500g pilećeg belog mesa
  • 1 jaje
  • 70ml mleka
  • 1 puna kašika soka limuna
  • 1 kašičica senfa
  • 1/2 kašicice soli
  • 1/2 kašičice karija
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka(ili začin koji volite)
  • 1/2 kašičice origana
  • 1 kašika ulja
  • 100g brašna
  • 1/2 kašičice soli, začina, paprike
  • malo ulja za prženje.

 

PROČITAJTE JOŠ I:

RUČAK ZA MANJE OD 200 DINARA: 3 predloga za ukusan i bogat obrok kojem nećete odoleti (RECEPT)

 

Priprema:

 

Meso isecite na manje komade. Posolite.

 

U dublju činiju sipajte jaje, mleko, senf i limun. Umutite. Dodajte začine i ulje. U činiju stavite meso i promešajte da se natopi. Ostavite u frižideru barem na jedan sat, može i tokom noći da upije.

 

Pomešajte brašno, so, začin i začinsku papriku. Meso nakon sat vremena uvaljajte u brašno i pržite na zagrejanom ulju.

 

Prijatno!

 

 

Inicijalizacija u toku...