Aromatični začini daju poseban šmek koji je neodoljiv.
Tokom letnjih dana bi trebalo povesti računa o hrani koju konzumiramo, kako ne bismo osetili dodatni umor i težinu, stoga vam donosimo idelanu kombinaciju ukusa, sa svežom piletinom i šampinjonima.
Sastojci:
500 grama piletine
200 g šampinjona
dve čaše pavlake
bosiljak
ruzmarin
perušun
mirođija
mocarela
glavica crnog luka
puter
Priprema:
Iseckajte meso na kockice i dinstajte ga na crnom luku i puteru dok ne pobeli. Za to vreme očistite pečurke i iseckajte ih na komade, dodajte u tiganj i nastavite da pržite 15 minuta, dok ne puste sok, Nakon toga smanjite vatru, dodajte napisane začine, sklonite sa vatre i dodajte dve čaše pavlake. Prebacite u duboku činiju za serviranje i dobro promešajte.
Ručak možete ukrasiti komadićima mocarele i svežim peršunom.