icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

VIKEND OBROK KOJI ĆE VAS SPASITI DUGOG STAJANJA PORED ŠORETA: Ukusna piletina sa šampinjonima u umaku

Podeli:

Aromatični začini daju poseban šmek koji je neodoljiv.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Tokom letnjih dana bi trebalo povesti računa o hrani koju konzumiramo, kako ne bismo osetili dodatni umor i težinu, stoga vam donosimo idelanu kombinaciju ukusa, sa svežom piletinom i šampinjonima.

 

Sastojci:

 

500 grama piletine

200 g šampinjona

dve čaše pavlake

bosiljak

ruzmarin

perušun 

mirođija

mocarela

glavica crnog luka

puter

 

Priprema:

 

Iseckajte meso na kockice i dinstajte ga na crnom luku i puteru dok ne pobeli. Za to vreme očistite pečurke i iseckajte ih na komade, dodajte u tiganj i nastavite da pržite 15 minuta, dok ne puste sok, Nakon toga smanjite vatru, dodajte napisane začine, sklonite sa vatre i dodajte dve čaše pavlake. Prebacite u duboku činiju za serviranje i dobro promešajte. 

 

Ručak možete ukrasiti komadićima mocarele i svežim peršunom.

 

Piletina, Šampinjoni, Pečurke
foto: Profimedia

 

 

 

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...