vredi probati

Rižoto sa šampinjonima ili sa tunjevinom — odlično za ručak: 3 recepta za najukusnija POSNA JELA koja ODUŠEVLJAVAJU

0

Ako vam nedostaje ideja šta da spremite za porodični obrok, a da svi budu oduševljeni što ukusom hrane, tako i vašim umećem, onda zavrnite rukave i pripremite neki od ovih recepata. 

foto: Shutterstock/Macarena Assiego
foto: Shutterstock/Macarena Assiego

Sastojci:

 

  • 180 g šampinjoni
  • čaša pirinča (od jogurta)
  • 1 šargarepa
  • 1 luk
  • kašičica belog luka u prahu
  • kašičica karija
  • maslinovo ulje
  • kašičica suvih začina
  • malo soli
  • malo bibara

 

Priprema:

 

Najpre operite perinač i stavite ga desetak minuta da se prokuva. Nakon toga sklonite ga sa vatre.

 

Na redu je priprema povrća u koje ćee dodati pirinač.

 

Dakle, otrebite glavicu luka i izblendajte je. Isto uradite i sa šargarepom.

 

Na malo maslinovog ulja propržite luk. Kada dobije boju, u njega dodajte izblendanu šargarepu. Nakon nekoliko minuta dodajte i šampinjone koje ste prethodno iseckali.

 

Zatim nalijte malo vode i krčkajte dok se svi sastojci ne omekšaju.

 

Nakon toga dodajte ukuvani pirinač i začinite sa karijem, suvim začinima, belim lukom, soli i biberom.

 

Još malo promešajte i sve je spremno.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker