Ako vam ne trepezi treba ukusan, a veoma sočan ručak, onda je vreme da pripremite savršenu proteinsku i vitaminsku bombu.
Sastojci:
- 300 g pirinča
- velika glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 200 g graška
- 2 crvene paprike
- 300 g belog mesa
- začini po želji
Za zapršku:
- 2 male kašike aleve paprike
- 1 mala kašika brašna
- 1 dl vode
- malo ulja
Priprema:
Prvo je neophodno da povrće sitno isečete, a zatim krenete sa prženjem. Dakle propržite luk, zatim dodajte šargarepu, pa nekoliko minuta kasnije i grašak.
Dok se sve to prži pored kuvajte pirinač kako bi mogli kasnije da ga pomešate sa već proprženim povrćem.
Kada se povrće proprži u njega dodajte piletinu iseckanu na sitnije komade. Nakon toga dodajte i pirinač da se zajedno sa svim sastojcima krčka. Povremeno dodajite i vodu kako bi jelo ostalo sočno.
Pred kraj propržite sastojke za zapršku i dodajte u rižoto. Još nekoliko minuta kuvajte i skinite sa vatre.