prste da poližete!

Slasniji ne postoje! Marinirani PILEĆI BATACI po svačijem ukusu — mekani, sočni, izdašni (RECEPT)

0

Limunov sok neizostavan je deo obroka s ribom, ali i pileće meso jednako je ukusno ako mu se doda citrusni ukus.

foto: Liv friis-larsen/Shutterstock
foto: Liv friis-larsen/Shutterstock

Ako vam nikad nije dosta recepata s piletinom, ovo jelo će vam se sigurno dopasti!


Mekano, slasno, zasitno, ono obiluje bogatim i punim ukusima, topi se u ustima i odličan je predlog za nedeljni ručak, ali i kada želite da obradujete goste novom verzijom poznatog jela.

 

Sastojci:

 

  • 4 kašike ulja
  • sok od dva limuna
  • 30 grama peršuna
  • 2 čena belog luka
  • pola kašičice kumina
  • prstohvat mlevene paprike
  • 4 pileća bataka s karabatakom
  • so i biber po ukusu
  • šolja kuvanog pirinča


Priprema


Umutite dve kašike ulja, limunov sok, peršun, mleveni beli luk, kumin i mlevenu papriku. U to stavite piletinu i ostavite da se marinira u frižderu oko dva sata.


Zagrejte rernu na 220 stepeni.


Na srednjoj vatri u tiganju zagrejte preostale dve kašike ulja, pa začinite piletinu solju i biberom i zatim ga stavite u tiganj (kožom okrenutom nadole) i prelijte preostalom marinadom. Pržite dok koža ne postane hrskava i zlatne boje, oko pet minuta, pa okrenite i pržite još dva minuta.


Zatim stavite u rernu i pecite dok pileće meso ne bude gotovo.


Služite uz kuvani pirinač.

 

 

makonda-tracker