Limunov sok neizostavan je deo obroka s ribom, ali i pileće meso jednako je ukusno ako mu se doda citrusni ukus.
Ako vam nikad nije dosta recepata s piletinom, ovo jelo će vam se sigurno dopasti!
Mekano, slasno, zasitno, ono obiluje bogatim i punim ukusima, topi se u ustima i odličan je predlog za nedeljni ručak, ali i kada želite da obradujete goste novom verzijom poznatog jela.
Sastojci:
- 4 kašike ulja
- sok od dva limuna
- 30 grama peršuna
- 2 čena belog luka
- pola kašičice kumina
- prstohvat mlevene paprike
- 4 pileća bataka s karabatakom
- so i biber po ukusu
- šolja kuvanog pirinča
Priprema
Umutite dve kašike ulja, limunov sok, peršun, mleveni beli luk, kumin i mlevenu papriku. U to stavite piletinu i ostavite da se marinira u frižderu oko dva sata.
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
Na srednjoj vatri u tiganju zagrejte preostale dve kašike ulja, pa začinite piletinu solju i biberom i zatim ga stavite u tiganj (kožom okrenutom nadole) i prelijte preostalom marinadom. Pržite dok koža ne postane hrskava i zlatne boje, oko pet minuta, pa okrenite i pržite još dva minuta.
Zatim stavite u rernu i pecite dok pileće meso ne bude gotovo.
Služite uz kuvani pirinač.