icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

njam njam

Hrskavi i neodoljivi: Domaći pileći medaljoni punjeni kačkavaljem svojim ukusom će vas razoružati

Ukoliko vam treba ukusuno i mirisno jelo, koje će vas raspametiti svojim ukusom, onda je ovaj recept pravi za vas. 

foto: Shutterstock/SerPhoto
foto: Shutterstock/SerPhoto

Sastojci:

 

  • 500 g pilećeg filea
  • pola glavice luka
  • malo belog luka u prahu
  • 50 g majoneza
  • biber
  • malo čilija
  • kašičica šećera
  • kašićica soli
  • kašičica slatke mlevene paprike
  • 150 g kačkavalja

 

Za pohovanje: 

 

  • 1 jaje
  • malo brašna
  • 50 ml vode
  • 200 g prezli

 

 

Priprema:

 

Prvo je potrebno da izblendate piletinu. To ćete uraditi tako što ćete vaš file iseckati na kockice koje možete staviti u blender, a zatim isto to uradite i sa lukom i blendajte dok se sve ne sjedini. 

 

Nakon toga prebacite ovu smesu u jednu činiju gde ćete dodati začine i sve dobro izmešati. Dakle stavite so, šećer, mlevenu papriku, čili, biber, majonez i beli luk u prahu. Sve dobro izmešajte i sjedinite. Onda odložite dobijenu smesnu u frižider na nešto više od pola sata. 

 

Vreme je da pripremite smesu za pohovanje. Tako što ćete pomešati jaje, brašno i vodu. Nakon toga pravite loptice od smese sa piletinom, ali ostavite i prostora da u sredinu dodate kockice kačkavalja. 

 

Zatim uvaljajte loptice u smesu za pohovanje, pa u prezle. 

 

Pržite na vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane. 

 

Prijatno!