preukusno

NAJUKUSNIJI hleb koji ćete IKADA napraviti: Mekano domaće pecivo punjeno sirom prosto se TOPI u ustima (RECEPT)

0

Priprema ovog domaćeg peciva uopšte nije komplikovana, a kao rezultat dobićete mekani hleb koji možete maltene jesti i sam jer je baš toliko ukusan!

foto: Evgeny Starkin/Shutterstock
foto: Evgeny Starkin/Shutterstock

Priprema ovog hleba nije komplikovana, a dobijate domaće pecivo punjeno sirom koje je toliko mekano i ukusno da ćete poželeti da ga pravite svakog dana!

 

Potrebne su vam najjednostavnije namirnice koje sigurno već imate u kuhinji, a uz vrlo malo truda dobijate doručak, večeru ili hleb koji možete da poslužite uz ručak.

 

Sastojci:

 

  • 250 ml mleka
  • 800 g brašna
  • 100 g maslaca

  • 100 ml jogurta

  • 300 g sira

  • 3 jajeta

  • kockica kvasca

  • kašičica šećera

  • kašičica soli

 

Priprema:

 

U činiji pomešati 200 grama brašna sa kvascem, malo zagrejanim mlekom i šećerom. Dobro promešati i pokriti na dvadeset minuta da malo nadođe.

 

Potom, dodajte 60 grama otopljenog putera, jogurt, 2 jajeta i so. Dodajte preostalo brašno, pa zamesite meko testo. Pokrijte i ostavite da odstoji još 20 minuta.

 

Podelite testo na 4 dela, pa svaki deo razvaljajte u okrugli oblik.

 

Prvi deo premažite otopljenim maslacem i pospite rendanim sirom. Stavite drugi deo i ponovo premažite maslacem i pospite rendanim sirom.

 

Postavlite i treći deo i ponovite postupak, a na kraju ide četvrti deo.

 

Nakon što složite sve delove jedan na drugi, isecite na trake širine oko dva prsta.

 

Uvijte ih i poređajte u pleh podmazan otopljenim maslacem. Pokrijte pleh i ostavite hleb da naraste 20 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.

 

 

makonda-tracker