Priprema ovog domaćeg peciva uopšte nije komplikovana, a kao rezultat dobićete mekani hleb koji možete maltene jesti i sam jer je baš toliko ukusan!
Priprema ovog hleba nije komplikovana, a dobijate domaće pecivo punjeno sirom koje je toliko mekano i ukusno da ćete poželeti da ga pravite svakog dana!
Potrebne su vam najjednostavnije namirnice koje sigurno već imate u kuhinji, a uz vrlo malo truda dobijate doručak, večeru ili hleb koji možete da poslužite uz ručak.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 800 g brašna
-
100 g maslaca
-
100 ml jogurta
-
300 g sira
-
3 jajeta
-
kockica kvasca
-
kašičica šećera
-
kašičica soli
Priprema:
U činiji pomešati 200 grama brašna sa kvascem, malo zagrejanim mlekom i šećerom. Dobro promešati i pokriti na dvadeset minuta da malo nadođe.
Potom, dodajte 60 grama otopljenog putera, jogurt, 2 jajeta i so. Dodajte preostalo brašno, pa zamesite meko testo. Pokrijte i ostavite da odstoji još 20 minuta.
Podelite testo na 4 dela, pa svaki deo razvaljajte u okrugli oblik.
Prvi deo premažite otopljenim maslacem i pospite rendanim sirom. Stavite drugi deo i ponovo premažite maslacem i pospite rendanim sirom.
Postavlite i treći deo i ponovite postupak, a na kraju ide četvrti deo.
Nakon što složite sve delove jedan na drugi, isecite na trake širine oko dva prsta.
Uvijte ih i poređajte u pleh podmazan otopljenim maslacem. Pokrijte pleh i ostavite hleb da naraste 20 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.