Torta sa višnjama bez pečenja sigurno će vas opčiniti ukusom, ali i jednostavnošću pripreme
Možda je prošao doček Nove godine, ali tek nam sledi Božić i praznični dani. Uvek je dobar izbor napraviti tortu, a mi imamo predlog za tortu s višnjama, sličnoj čuvenoj Švarcvald, ali koja se pravi još lakše...
Sastojci
- 400 g čokoladnog keksa
- 200 ml mleka
- 120 g šlaga s ukusom vanile
- litar i po mleka
- 100 g čokoladnog namaza (Nutela ili slično)
- 200 g višanja
i za glazuru:
- 100 ml mleka
- 50 g putera
- 50 g kakaoa
- 50 g šećera
Priprema
Umočite keks u mleko i ređajte u pleh.
Šlag umutite sa mlekom i podelite smesu na tri dela. U prvi sipajte čokoladni krem i sjedinite. Imaćete dva bela i jedan crni kremasti fil.
Preko keksa sipajte, sledećim redom, višnje, pa beli fil, pa novi red keksa, pa crni fil, pa red keksa, pa višnje, pa beli fil i na kraju keks.
Sastojke za glazuru otopite, sjedinite i sipajte preko kolača.
Ostavite da se ohladi u frižideru, barem dva sata.