BLT sendvič jednostavna je kombinacija hrskave slanine, zelene salate i paradajza, a retko ko ih ne obožava!
Postoji mnoštvo varijacija kad su u pitanju vrste hleba i zelene salate, kao i rasprava o tome da li treba da sadrže majonez. Marta Stjuart ovim sendvičima dodaje još jedan sastojak pride, a to je bosiljak!
Osim bosiljka, ona koristi i domaći majonez.
* Recept za Martin domaći majonez: 1 žumance, kašičica senfa, kašičica limunovog soka, so, beli biber, šoljica ulja. *
Ipak, ako ne želite da pravite domaći majonez, možete iskoristiti kupovni.
Sastojci:
2 kriške belog hleba
1 kašičica maslaca
2 lista zelene salate
1 mali paradajz
3-4 listića bosiljka
2 deblje kriške slanine
domaći majonez
so, biber
Priprema:
Najpre tostirajte hleb.
Slaninu popržite na tiganju, pa je odložite na papirni ubrus.
Paradajz narežite na komade debljine pola centimetra.
Krišku tostiranog hleba premažite maslacem, pa stavite zelenu salatu i paradajz.
Posolite i pobiberite po ukusu, pa stavite slaninu.
Drugu krišku hleba premažite majonezom i preklopite.
Prerežite dijagonalno, tako da dobijete dva trougla. Poslužite odmah, dok je hleb još topao i hrskav!