icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recepti poznatih

SPADAJU U TOP 5 NAJPOPULARNIJIH U AMERICI I BRITANIJI: Neodoljivi BLT sendviči po receptu Marte Stjuart

Podeli:

BLT sendvič jednostavna je kombinacija hrskave slanine, zelene salate i paradajza, a retko ko ih ne obožava!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Postoji mnoštvo varijacija kad su u pitanju vrste hleba i zelene salate, kao i rasprava o tome da li treba da sadrže majonez. Marta Stjuart ovim sendvičima dodaje još jedan sastojak pride, a to je bosiljak!

 

Osim bosiljka, ona koristi i domaći majonez.

 

* Recept za Martin domaći majonez: 1 žumance, kašičica senfa, kašičica limunovog soka, so, beli biber, šoljica ulja. *

 

Ipak, ako ne želite da pravite domaći majonez, možete iskoristiti kupovni.

 

Sastojci:

 

2 kriške belog hleba

1 kašičica maslaca

2 lista zelene salate

1 mali paradajz

3-4 listića bosiljka

2 deblje kriške slanine

domaći majonez

so, biber

 

Priprema:

 

Najpre tostirajte hleb.

 

Slaninu popržite na tiganju, pa je odložite na papirni ubrus.

 

Paradajz narežite na komade debljine pola centimetra.

 

Krišku tostiranog hleba premažite maslacem, pa stavite zelenu salatu i paradajz.

 

Posolite i pobiberite po ukusu, pa stavite slaninu.

 

Drugu krišku hleba premažite majonezom i preklopite.

 

Prerežite dijagonalno, tako da dobijete dva trougla. Poslužite odmah, dok je hleb još topao i hrskav!

 

 

Inicijalizacija u toku...