Uz jednostavnu pripremu dobićete najukusniji obrok koji ste mogli da zamislite, koji će vas u isto vreme "osvežiti" i dati puno energije.
Zelenu salatu su još od davnina gajili drevni narodi iz oblasti Sredozemlja, a danas je ona jedna od najpopularnijih salatnih povrća, te tako ako ste ljubitelj iste, ovaj recept će vas oduševiti.
Sastojci:
- zelena salata
- pileći file 250 g
- 6 tanko isečenih komada slanine
- 5 čeri paradajiza
- 1 veći kastavac
- 100 ml jogurta
- 1,5 kašika majoneza
- malo senfa
- beli luk u prahu
- so
- biber
- sirće
Priprema:
Prvo je potrebno da iseckate zelenu salatu na sitne komade koji vama odgovaraju i prelijete je sirćetom. Kada to završite u tanjir gde ste planirali da slažete sve sastojke stavite prvo zalenu salatu, a zatim čeri paradajz i tanko isečene kolutove krastavca.
Nakon toga u tiganju sa malo ulja propržite pileći file isečen na kockice i sitno isčene 4 deljke slaninice. Nakon prženja sve to stavite na zalenu salatu u tanjiru.
U posebnu činiju pomešajte jogurt, senf, majonez i gore navedene začine (po ukusu).
Ovim dresingom prelijte salatu, a zatim na čistom tiganju propržite preostale 2 deljke slaninice i stavite ih na rh vaše salate.
Prijatno!