Jednom kad je probate, nećete prestajati da je pripremate!
Sastojci:
- 1 veća glavica zelene salate
- 1 glavica crnog luka
- 20 g putera
- 1 l povrćnog bujona
- 2 žumanceta
- 3 kašike slatke pavlake
- malo iseckanog svežeg peršuna
Priprema
Očistiti salatu i dobro oprati. Listove sitno iseći. Glavicu crnog luka oljuštiti, sitno iseći i kratko propržiti na zagrejanom puteru, da bude staklast.
Dodati 2/3 ukupne količine iseckane zelene salate i sve zajedno par minuta pržiti. Sipati litar povrćnog bujona i kuvati na srednjoj vatri, dok ne proključa. Skloniti s vatre. Razmutiti žumanca sa pavlakom, pa postepeno sipati u vrelu čorbu, neprestano mešajući kako bi se napravile "mrvice".
Pred služenje, u čorbu umešati ostatak zelene salate i posuti iseckanim peršunom.
( Izvor: Mondo.rs )