Uz ovaj ručak možete poslužiti i kiseli kupus.
Sastojci:
500 g svinjskog vrata
300 g boranije
500 g paradajza
250 g maslaca
kašika brašna
kocka za supu
veza peršuna
stručak čubra (začinska biljka)
so, biber
Priprema:
1. Prokuvajte 2 l vode, posolite čim provri i dodajte meso sečeno na manje komade. Kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta.
2. Za to vreme operite boraniju, prepolovite je, dodajte mesu i kuvajte još 20 minuta. Dok se kuvaju meso i boranija, paradajz prelijte vrelom vodom, oljuštite ga i isecite na manje komade, pa zajedno sa čubrom i kockom za supu dodajte boraniji i mesu. Kuvajte sve dok boranija potpuno ne omekša.
3. Posebno umutite maslac i brašno, pa žicom umešajte u vrelo jelo. Kad se zgusne, sklonite s vatre, pobiberite i po želji pospite seckanim peršunom.