njami njami

Jednostavno se spremaju i savršeno su hrskave: Rolnice sa povrćem i piletinom su pravi izbor za vaš popodnevni obrok

1

Jedan od sastojaka u ovoj salati je šargarepa. U ishrani se koristi sveža, suva seckana, barena, konzervirana i sl... Njenu naranđžastu boju pospešuje beta karoten koji je veoma značajan za ljudski organizam. Šargarepa organizamu donosi i vitamin A, kao i vitamine B i C.

foto: Shutterstock/Sergii Tverdokhlibov
foto: Shutterstock/Sergii Tverdokhlibov

Oduzeće vam veoma malo vremena sa spremanje, ali ćete dobiti savršen ukus rolnica kojima niko neće moći da odoli.

 

Sastojci:

 

  • 2 manje šargarepe
  • 1/3 glavice kupusa
  • 250 g pilećeg belog mesa
  • šampinjoni
  • pakovanje kora za pitu
  • soja sos
  • malo brašna i vode
  • vrlo malo luka

 

 

Priprema: 

 

Najpre je potrebno na kockice iseckati pileće belo meso i propržiti ga na malo maslinovog ulja. Nakon toga dodati izrendanu šargarepu i sitno sećen kupus i vrlo malo luka. 

 

Na sve to dodajte i šampinjone pa sve lepo izdinstajte, ali ne zaboravite da sve prelijte soja sosom. 

 

Nakon toga ređajte 3-4 kore jednu na drugu, pa ih isecite na kockice kako bi ih nafilovali. Kocnice tako zavijte da ćete donji kraj saviti, pa dva sa strane koje ste prethodno namazali brašnom i vodom kako se ne bi odlepili i zatim urolajte kore. 

 

Nakon toga sve stavite u rernu na 180 stepeni 20 minuta 

 

 

 

makonda-tracker