mirisno i divno

Šargarepa, crni i beli luk odličan ukus daju ovom jelu: Čorbu sa crvenim sočivom morate poslužiti ukućanima

0

Čorba sa sastojkom koji i nije česti gost u svakom domačinstu - sočivom, će očarati svakoga ko je jednom proba. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Možda sočivo ne stavljate često u svoja jela, ali ovo je prilika da uvrstite novi recept u vašu svesku gde ih zapisujete, a potom pripremite čorbu kojju će svi obožavati. 

 

Sastojci:

 

  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 šargarepa
  • so
  • biber
  • kašika kurkume
  • kašika mlevenog đumbira (može i sveži)
  • 1 lovorov list
  • 6 šolja vode
  • 100 g crvenog sočiva
  • 100 ml paradajz sosa

 

Zaprška:

 

  • kašika masti
  • kašika aleve paprike

 

 

Priprema:

 

Prvo je potrebno da sve povrće sitno iseckate, a zatim te sastojke stavite u šerpu sa vodom koje je potrebno kuvati 30 minuta, dok sočivo ne nabubri. 

 

Pred kraj dodati đumbir, kurkumu, so i biber po ukusu i dobro sve promešati. 

 

U odvojen tiganj sipati masti i papriku, to ispržiti i dodati u prethodno skuvane sastojke. 

 

Promesati i prokuvati još malo na tihoj vatri, nakon čega je sve potrebno skinuti sa vatre. 

 

 

 

makonda-tracker