mirisno i ukusno

Pileće belo meso, kisela pavlaka i povrće: Beli sos sa pletinom će oduševiti sve koji ga samo jednom probaju

0

Ako niste izvrsni u kuhinji, ovo je možda recept koji ćete pripremiti, a u isto vreme dobiti na samopouzdanju jer ćete da sa ovim najukusnijim jelom koje se jednostavno priprema ostaviti bez daha sve koji ga degustiraju. 

foto: Shutterstock/lenetstan
foto: Shutterstock/lenetstan

Malo vam kulinarskog umeća treba da pripremite savršen sos koji će na vašoj trpezi biti omiljeni i svi ukućani će uživati u njegovom ukusu. 

 

Sastojci: 

 

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • ulje
  • so
  • mašavina začina
  • biber
  • šaragarepa
  • 200 g testenine
  • 1-2 kašike brašna 
  • kisela pavlaka

 

 

Piprema: 

 

Prvo u tiganju zagrejati ulje, a nakon toga u to dodati sitno iseckan luk i šargarepu. U te sastojke dodavati po malo vode kako bi se sve to lepo izdinstalo. 

 

Nakon toga dodati 1-2 kašike brašna, i sve to neprestano mešati i dodavati vode u zavisnosi od toga kakvu gustinu želite da postignete. Zatim staviti kiselu pavlaku i nastaviti da mešate. 

 

U drugom tiganju propržiti i belo meso iseckano sitno na kockice, a zatim ga dodati u sos koji na drugoj vatri pripremate. I nastavite dalje da mešate. 

 

Dodajte malo soli, bibera i mešavinu začina. 

 

U poslednjih 7 minuta pripreme sosa, skuvajte testeninu i vaše jelo je gotovo. 

 

 

 

makonda-tracker