BRZO I LAKO

KAKO NAPRAVITI NAJLEPŠE DOMAĆE MEKIKE? Recept naših BAKA za najukusnije vazdušaste uštipke sa SIROM!

0

Idealne za doručak ili večeru

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

oko 700 g brašna

1/2 kockice kvasca

400 ml mleka

1/2 kesice praška za pecivo

2 jajeta

80 ml ulja

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

1 puna kašičica kisele pavlake

 

Priprema:

 

Izmrviti kvasac u toplo mleko i staviti po kašičicu šećera i brašna. U jednoj posudi umutiti jaja sa pavlakom. U velikoj posudi izmešati brašno, so i prašak za pecivo. Kad kvasac nadođe, uliti ga u brašno, dodati umućena jaja i ulje i zamesiti meko testo. Ostaviti na (baš) toplo mesto da nadođe, oko pola sata. Kada se udupla, preručiti ga na brašnjavu površinu i razvući koru do 1 cm debljine. Iseći pravougaonike i svaki malo zaseći po sredini, pa ostaviti još 20 minuta da nadođe. Pržiti ih u vrelom ulju, pa ostavljati na salvetu da upije višak ulja. Služiti uz sir, kiselo mleko.

 

 

 

makonda-tracker