Navikli ste da na razne načine možete degustiratu uštipke, ali ova potpuno nova tehnika njihove pripreme će vas oduševiti
Navikli smo da se uštipci obično prave u neutralnim verzijama, pa da sami odličite da li ćete ih premazati nekim slanim namazom ili slatkim. Ovoga puta donosimo jedno staro, a vrlo ukusno jelo sa jednim dodatnim sastojkom a to su uštipci sa jabukama koji će biti baš po vašem ukusu.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1l mleka
- malo kvasca
- so
- šećer
- brašno
- 1kg kiselih jabuka
- ulje
- šećer u prahu
Priprema:
- U mleko staviti malo kvasca dodati jaja, malo soli, šećera po ukus i brašno da se dobije gustina testa kao za palačinke. Izmešati i držati na toplom mestu 1h. Jabuke oljuštiti i urendati, a zatim pomešati sa testom. Kašikom vaditi uštipke i peći na vrelom ulju ili masti. Na kraju uštipke posuti šećerom.