icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

njami njami

Jedan sastojak će potpuno izmeniti pripremu ovog starog jela: UŠTIPCI SA JABUKAMA će vam potpuno zavrteti um

Podeli:

Navikli ste da na razne načine možete degustiratu uštipke, ali ova potpuno nova tehnika njihove pripreme će vas oduševiti

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Navikli smo da se uštipci obično prave u neutralnim verzijama, pa da sami odličite da li ćete ih premazati nekim slanim namazom ili slatkim. Ovoga puta donosimo jedno staro, a vrlo ukusno jelo sa jednim dodatnim sastojkom a to su uštipci sa jabukama koji će biti baš po vašem ukusu. 

 

Sastojci:

 

  • 2 jajeta
  • 1l mleka
  • malo kvasca
  • so
  • šećer
  • brašno
  • 1kg kiselih jabuka
  • ulje
  • šećer u prahu

 

Priprema:

 

- U mleko staviti malo kvasca dodati jaja, malo soli, šećera po ukus i brašno da se dobije gustina testa kao za palačinke. Izmešati i držati na toplom mestu 1h. Jabuke oljuštiti i urendati, a zatim pomešati sa testom. Kašikom vaditi uštipke i peći na vrelom ulju ili masti. Na kraju uštipke posuti šećerom. 

 

 

Inicijalizacija u toku...