savršeno začinjeno

Kremasto, brzo, izdašno: Ovakav krompir i piletinu još niste probali (RECEPT)

0

Pileće meso i krompir pečeni u rerni uvek su dobra ideja za bogat ručak na brzinu, a ako im dodate i ovaj slasni sos, imaćete utisak da uživate u sasvim novom jelu

foto: Shutterstock, vkuslandia
foto: Shutterstock, vkuslandia

Sastojci:

 


Za sos:

 

  • kašika putera
  • 2 kašike brašna
  • 2 čena belog luka
  • 2 šolje mleka
  • rendani parmezan po ukusu

 

Priprema


Oljuštite i operite krompir, pa ga isecite na četvrtine i pomešajte s maslinovim uljem i pečurkama. Začinite po ukusu i sve dobro promašajte.


Dobro operite batake s karabatacima, pa utrljajte suvi začin.


U dubljem tiganju na srednjoj vatri istopite puter, pa postepeno sipajte brašno i mešajte sve dok ne dobijete glatku i gušću smesu. Nakon što proključa, smanjite na tihu vatru, pa dodajte sitno seckan beli luk i rendani parmezan po ukusu, ne manje od jedne šake. Sve vreme mešajte, pa sklonite kad se zgusne.


Obložite duboki pleh pek-papirom, poređajte smesu sa krompirom, pa prelijte jednom polovinom sosa. Zatim poređajte pileće meso, pa prelijte preostalom polovinom sosa.


U rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni pecite najmanje 45 minuta.

 

 

makonda-tracker