Postu se polako bliži kraj, ali ne i nepresušnim idejama za posna jela
Isprobajte ovaj recept za ukusnu posnu palentu sa krompirom, koja se vrlo jednostavno sprema.
Sastojci:
- pola kilograma krompira
- 400 grama kukuruznog brašna
- pola šoljice ulja
- so po ukusu
Priprema:
- Krompir operite, oljuštite i isecite na manje komade, pa ga kuvajte u posoljenoj vodi petnaestak minuta. Kad se skuva, u vodu sipajte ulje i kukuruzno brašno i kuvajte, mešajući sve vreme još petnaestak minuta.
- Gotovu palentu skinite sa šporeta, i kad se prohladi, rasporedite je u kalup za projice , poravnajte odozgo i zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pet minuta, da se uhvati lepa korica.
Zapečenu palentu služite toplu, samu, ili kao prilog uz neku od posnih čorbi.
( Mondo.rs )