U poslednje vreme na internetu nema popularnijeg recepta od ovog mekavog peciva čiji se topljeni sir razvlači i miluje nepca
Možete ga jesti uz obrok, ali on može da bude i jedino u čemu uživate za doručak ili večeru! Korejski hleb sa sirom je neodoljivo pecivo izuzetne mekoće i ukusa, koje proteklih meseci dominira društvenim mrežama, a svako ko ga je probao kaže da je nemoguće da vam ne uspe.
Sastojci:
- 1 veliki krompir ili dva manja
- 250 grama brašna
- 50 mililitara mleka
- 7 grama suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika putera
- 1 jaje
- šaka peršuna (može i više po ukusu)
- kačkavalj
Priprema
Oljuštite i dobro skuvajte krompir,pa mu dodajte mleko i napravite pire. Potom sipajte šećer i kvasac i mutite. Sipajte so, istopljeni puter, jaje i peršun i sve dobro promešajte, pa dodajte brašno. Nakon što dobijete kompaktnu masu, pokrijte i ostavite da odstoji dva sata, dok ne nadođe.
Podmažite uljem ili puterom posudu za pečenje, pa prelijte testo u nju.
Možete špatulom podeliti testo na delove i zatim ubaciti listiće kačkavalja između njih, a možete i da ubacite u posudu pola testa, potom poređate kačkavalj, pa da prekrijete ostatkom testa.
U svakom slučaju, pecite oko pola u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.
Uživajte u svakom zalogaju!
Napomene
Umesto ili uz peršun, možete koristiti i ruzmarin i korijander. Najboljeg ukusa je čedar, a ako nemate žute sireve možete da upotrebite i mocarelu ili čak fetu. Hleb će ostati svež tri dana, a ako ga zamrznete možete da stoji i do tri meseca.